Informatie voor kinderen en ouders:

Het Lil’ Dragon trainingsprogramma komt uit de USA, daar wordt het al op zo’n 800 sportscholen gegeven. In Duitsland zijn er al 120 scholen of clubs met Lil’ Dragons. In 2014 is dit programma voor het eerst geïntroduceerd door Pax Nicolasen binnen Nederland.

Wat houdt het trainingsprogramma in:

De kinderen leren op een speelse manier de grondbeginselen van de Martial Arts. Naast de Martial Arts komen er 8 Life Skills en 8 Safety Skills aan bod. Door deze combinatie leren de kinderen over gezondheid en de gevaren van buitenaf.

Duur programma
Het programma is geschreven op een trainingstijd van ongeveer 18 tot 24 maanden. De lessen duren 30 minuten. De combinatie van Skills en Martial Arts zorgen ervoor dat de kinderen hun aandacht erbij kunnen houden.

Examens
Om de kinderen te stimuleren wordt iedere Skill afgesloten met een klein examen. Na het examen ontvangen de kinderen een patch, streep of band.

2Trainingsprogramma
De focus van het trainingsprogramma is gericht op vertrouwen, respect en veiligheid. Het is een ondersteuning voor de ontwikkeling van het kind en ze leren sociale vaardigheden.

Pakket
Het trainingsprogramma bestaat uit een compleet pakket. De kinderen hebben allemaal dezelfde pakken aan, ze hebben hun eigen trainingsartikelen zoals kleine stootkussens en beschermingsmiddelen. Deze zijn voorzien van hetzelfde logo als de pakken.
Hierdoor is er een eenheid binnen alle Lil’ Dragon scholen.
Er is een heel lespakket voor sportscholen. Dit bestaat onder andere uit les dvd’s, een map met uitgeschreven lessen en uitleg, tekeningen en brieven voor de ouders.

Skills

Wat zijn Life Skills:

Balans, Samenwerking, Coördinatie, Discipline, Conditie, Luisteren, Geheugen en Respect.

Een voorbeeld van een Life Skill:

Wat is samenwerken:

  • kinderen leren wat delen is.
  • hoe ze samen iets kunnen uitvoeren.
  • positief zijn tegen elkaar door bijvoorbeeld een compliment te geven.

Wat zijn Safety Skills:

Anti-drugs, Brandveiligheid, Eerste hulp, Gezondheid, Veilig thuis, Omgang met vreemden, Verkeer en Veiligheid over weersomstandigheden.

Een voorbeeld van een Safety Skill:

Wat moet ik doen als er brand is:

  • leren hoe je een 112 melding moet doen.
  • wat doe ik als mijn kleding in brand staat.
  • wat moet ik doen als er brand is in huis.
  • hoe kom ik veilig naar buiten.

Probeer nu 2 lessen gratis! Informeer bij een school bij u in de buurt!